Assassin
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mikä on salaseura & salamurhaaja?

Siirry alas

Mikä on salaseura & salamurhaaja? Empty Mikä on salaseura & salamurhaaja?

Viesti  Alice lähetetty Pe 25 Huhti 2014, 13:16

Kuten wikipedia nämä hienot sanat kuvaa:

Salaseura on seura, joka edellyttää jäsentensä pitävän salassa tietyt järjestön toiminnot, kuten initiointiriitit ja muut seremoniat.

Järjestön jäsenten voidaan vaatia kieltämään tai pitämään salassa jäsenyytensä, ja salaisuuksien pitämisestä saatetaan vaatia vala.

Jo alkukantaisissa yhteisöissä oli salaseuroja.
Vanhat salaseurat ovat sukulaisuuteen tai syntyperään perustuvia, yleensä miesten seuroja, joilla on omat arvojärjestyksensä, omat rituaalinsa, salaiset tunnuksensa ja jäseniä sitovat normit.
Salaseurat voivat olla joko uskonnollisia tai puhtaasti maallisia.

Jo antiikin Kreikasta alkaen salaseurat ovat herättäneet monenlaisia epäluuloja seuroihin kuulumattomissa. Salaseurat ovat olleet erilaisten salaliittoteorioiden lähteenä.
___________________________

Salamurha on poliittisista syistä tehty murha, jonka tekijä pyrkii pysymään salassa. Muun muassa englannin ja ranskan kielissä salamurhaajaa tarkoittava termi assassin juontuu historiallisista islamilaisista salamurhaajista assassiineistä.

Salamurhat ovat yksi vanhimmista politiikan välineistä.
Rooman valtakunnan loppuvaiheissa salamurhista tuli vähitellen hyväksytty keino parantaa omaa asemaansa tai vaikuttaa politiikan kulkuun. Renessanssin myötä salamurhia alettiin taas pitää hyväksyttävinä tyrannin poistamiseksi asemastaan. Venäjällä viisi keisaria murhattiin alle 200 vuoden aikana. Itsevaltainen asema ei kuitenkaan ollut edellytys salamurhaajan tähtäimeen joutumiseksi.
Alice
Alice
Admin

Viestien lukumäärä : 440
Join date : 24.04.2014
Paikkakunta : FaNtAsY wOnDeRlAnD

https://assassin.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa